Körkort för personbil

Din körkortsutbildning för personbil behörighet B får du påbörja när du är 16 år fyllda. Körkortsprovet med kunskapsprov och körprov hos Trafikverket får du göra när du fyllt 18 år. Hos oss får du den hjälp du behöver för att bli en trygg och riskmedveten bilförare.

Vägen till körkort för personbil

Det finns flera vägar till körkort, men det finns inga genvägar och det är du som måste göra jobbet. Vi hjälper dig på din resa till körkortet och gör det efter dina personliga förutsättningar.

Börja med teorin i tid

Vi erbjuder teoristöd individuellt eller i grupp

80% av bilkörning handlar om teori i praktiken

Vi erbjuder övningskörning i både manuellt- och automatväxlad bil.

Köp körlektioner här

Köp enskilda körlektioner eller lektionspaket om 5 eller 10 lektioner.

Teoristöd

Har du som många andra, svårt med teorin? Eller vill du helt enkelt bara ha en knuff för att komma igång? Vi erbjuder lärarledda teorikurser där vi går igenom och diskuterar olika delar av körkortsutbildningen.

Väljer du hela teorikursen med alla fyra delarna, så får du gå obegränsat antal gånger under ett års tid. Du kan också välja att delta på endast en av grupplektionerna.

Lektionsupplägg:
Teorilektion 1 - Baskunskaper
Teorilektion 2 - Tätort och Landsväg
Teorilektion 3 - Parkering, besiktning, försäkring
Teorilektion 4 - Last och Miljö

Här hittar du aktuella kurser och priser

Körkortstillstånd

För att få övningsköra behöver du ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Du ska även skaffa ett synintyg. Synundersökning kan du göra hos oss eller hos en optiker.

Tänk på att skicka in din ansökan i god tid, då handläggningstiden ibland är lång.

Ring eller mejla oss för bokning av synundersökning.

Manuell eller automat

Våra automatbilar är Honda Jazz och de manuellt växlade bilarna är Honda Civic. Du väljer själv om du vill utbilda dig för manuell bil eller med villkor automat. Väljer du ta körkort för automatbil, så krävs endast ett nytt körprov hos Trafikverket för att få köra manuell bil.

Teoriprov

Kunskapsprovet för personbil får du göra när du fyllt 18 år och bokas via skolan om du valt skolprov. Om du kör upp privat, bokar du själv ditt kunskapsprov Trafikverket. Observera att du måste vara godkänd på kunskapsprovet för att få genomföra ditt körprov.

Provet äger rum på plats hos Trafikverket och närmaste plats för kunskapsprov är:
Västra järnvägsgatan 7, Stockholm.